top of page
Flory-Anne

Polariteiten tussen angst en liefde

Bijgewerkt op: 18 sep.

Een holistische benadering; Licht, liefde, lichter leven, hart volgen.


Een blog uit mijn hart, waarin ik je graag elke blog meeneem op mijn pad naar spiritualiteit. Ik vertrouw mijn woorden aan het papier toe, met de intentie meer mensen te mogen inspireren en meer vanuit liefde te mogen leven. Dit keer gaat het om het omzetten van angst in liefde - zie de polariteit.

 

Zet je donkere stukken in het licht. Omarm je schaduwstukken.
Schaduwkanten

Persoonlijke groei en bewustzijn

“Oude” vrienden begrijpen me niet meer, vinden me eng of spannend, alsof ik met wat ik doe door ze heen kan kijken. Het leven om me heen verandert nu eenmaal, of nee, ik verander en wellicht blijft deze, oude, wereld wel “gewoon” stilstaan.



 Waar gaat deze blog over

Holistische kijk op de verbinding tussen angst en liefde.

Verbinding met je ware zelf

 

Ik weet niet precies wat spirituele groei inhoudt, maar ik leef nu zeker vrijer en gelukkiger. Ik ervaar dat ik meer mag leven, zonder de zorgen voor morgen of emotionele blokkades uit het verleden. Hoe deze transformatie tot stand is gekomen en wat ik daarvoor heb moeten doen? Een van de belangrijkste stappen naar het vinden van innerlijke rust is acceptatie van wat je niet kunt veranderen.


Positieve energie vs Negatieve energie

Zelf ben ik me nooit zo bewust geweest van dat mijn transformatie erg spiritueel is, ik vind mezelf nog steeds met beide benen op de grond staan, maar wel meer in verbinding met mezelf.  Ik ga niet ineens zweverige taal uitspreken en als je er niet van houdt, zal ik je ook niet al mijn gewoontes op dringen. Zelf spreek ik meer van holistisch leven.


Holistische kijk op de verbinding tussen angst en liefde

Ik kijk echter wel anders naar de wereld, met veel meer liefde en compassie, waardoor de wereld er echt anders uit gaat zien. Dat is niet omdat ik mijn kop in het zand steek, voor al het gruwelijks wat er in deze wereld gebeurt. Nee ik zie het wel, alleen het doet me niet zoveel. Dat wil echt niet zeggen dat ik harteloos ben, want ik voel de pijn als ik dat wil, maar ik geef het allemaal een plek door er vanuit een andere hoek naar te kijken.

Ik kijk er niet naar vanuit angst of zorgen. Angst en zorgen helpen mij niet, ze zorgen enkel voor blokkades, frustratie en daardoor kom ik in oude patronen terecht. Deze blokkeren me, of gaan me laten piekeren over later.  Juist dat wil ik niet meer, ik wil in het NU leven, NU voelen en NU zijn.


Wat ik daarmee bedoel, nou gewoon zijn. Leven van wat voor mij het belangrijkste is en dat is LIEFDE. Liefde voor alles en iedereen om me heen. Een beetje zoals 1 van de 10 geboden, als iemand u slaat, draai de andere wang toe. Dat wil niet zeggen, dat ik niet voor mezelf opkom hoor. Voor mij is het belangrijk om ook de andere kant te horen en te zien, waarom doet iemand wat hij doet. Wat zit erachter wat iemand doet wat hij doet. Vind ik het dan maar allemaal goed, nee zeker niet, maar wat heeft het voor zin om daardoor alleen maar angst te zaaien en wat als te gaan zeggen? Niets toch? Het verandert het gedrag niet van die ander.


Helpt liefde dan wel? Ja, wellicht niet direct of niet zichtbaar, maar je kunt mij niet vertellen dat als jij iemand slaat en hij of zij doet niets terug, dat dat jou niet aan het denken zet. Ik denk dat dat meer met je doet, dan jezelf zult toegeven. Doe je het dan een volgende keer niet meer?  Dat kan ik niet zeggen, maar je zult er een volgende keer wel anders over nadenken.


Verbinding met je ware zelf.

 Ben ik dan nooit boos of gefrustreerd? Kon ik dat maar zeggen, was ik maar al zover, maar nee ook ik mag mijn lessen leren. Leren om te groeien. Met elke stap kom ik verder in verbinding met mezelf, maar ook met de omgeving van mensen die voor deze verbinding openstaan. De liefde aantrekken. (lees mijn blog over zelfliefde voor meer info)

Elke stap naar liefde brengt me dichter bij mezelf. Als dat spiritueel of holistisch is, dan kan ik met zekerheid zeggen.

Ik ben voor 100% een holistische coach die haar intuïtie steeds meer inzet, maar daarover later meer.


Conclusie; angst of liefde? 

Angst kan ons beperken, terwijl liefde ons in staat stelt te bloeien.

 

Neem contact met me op, voor een vrijblijvend gesprek, over hoe je liefde boven angst kunt verkiezen. Ik begeleid je graag om deze tegenstelling beter te begrijpen. Hoe kun je de angst loslaten en vanuit liefde leven, waardoor je innerlijke rust en balans kunt vinden.

 

In liefde Flory-Anne








Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page